
[vc_row css=”.vc_custom_1578561178743{padding-bottom: 12px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1608046335450{margin-bottom: 0px !important;}”]
Volgens Google zal ’s werelds krachtigste zoekmachine drie basisstappen blijven volgen om resultaten te genereren uit webpagina’s: crawlen, indexeren en rangschikken.
De strategieën voor zoekmachine optimalisatie die jij in de toekomst moet blijven toepassen, moeten gemaakt zijn om Google te helpen jouw site efficiënter te crawlen, jouw inhoud goed te indexeren en jouw webpagina’s zo hoog mogelijk te rangschikken voor alle relevante zoekopdrachten.
Wat houdt een SEO-strategie in?
Het doel van een SEO-campagne is om kwalitatieve leads en waardevolle klanten te genereren via het organische kanaal. De KPI’s die we gebruiken om het succes van een SEO campagne te meten, zijn keyword rankings, organisch verkeer, nieuwe contacten via het organische kanaal en uiteindelijk organische inkomsten. SEO strategie verwijst naar het onderzoek, de planning en de implementatie van deliverables of tactieken die ontworpen zijn om deze KPI’s op een continue basis te verbeteren.
SEO-strategieën om op te focussen
Ondanks alles wat in een steeds sneller tempo lijkt te veranderen, zullen de fundamenten van de SEO-strategie die de afgelopen jaren succesvol zijn geweest, dezelfde richting blijven uitgaan. Deze strategieën, zoals de focus op een mobile-first ontwerp, zoekwoordennderzoek, technische audits etc. worden hieronder geschetst om jou op weg te helpen naar SEO succes!
1. Mobile-First Design en Strategie
Volgens Google is mobile-first indexering standaard ingeschakeld voor alle nieuwe websites vanaf juli 2019. Aangezien het merendeel van de gebruikers nu met een mobiel apparaat toegang heeft tot Google Search, crawlt en indexeert Googlebot de pagina’s voornamelijk met de smartphone agent.
In de toekomst zal de focus op mobiel nog kritischer zijn en zou deze in de voorhoede moeten staan van alle webontwikkeling en SEO-inspanningen. Dit houdt ook in dat de nadruk wordt gelegd op gebruikerservaring (UX) en optimalisatie voor Core Web Vitals, die in juli 2020 werden geïntroduceerd en in 2021 een rangschikkingsfactor zullen worden.
2. Ontwikkelen van een uitgebreide zoekwoordenlijst
Deze fundamentele strategie begint met een zoekwoordonderzoek dat leidt tot het identificeren van de meest relevante zoekopdrachten om te targeten in een SEO campagne. Tips voor het uitvoeren van zoekwoordonderzoek zijn onder andere het identificeren van zoekopdrachten waar jouw website momenteel op gevonden wordt en het analyseren van de zoekwoorden waar jouw concurrenten succesvol in zijn, dus hoger scoren in de organische ranking.
Van daaruit kun je je product- of servicepagina’s grondig doorlichten en alternatieven / synoniemen vinden voor jouw lijst van zoekopdrachten. Deze initiële lijst, die gedurende de hele campagne zal blijven groeien, zou bij de aftrap ongeveer 100-150 zoekwoorden moeten bevatten.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”2991″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1578561170663{padding-top: 24px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1608046421769{margin-bottom: 0px !important;}”]
3. Het schetsen van een zoekwoordenkaart
Na het samenstellen van jouw zoekwoordenlijst is de volgende stap het in kaart brengen van de pagina’s die jij van plan bent te optimaliseren voor deze zoekwoorden. Met deze strategie wordt direct jouw on-page optimalisatieschema voor de komende maanden duidelijk. In de meeste gevallen, als een pagina al een goede ranking heeft via een bepaald zoekwoord, wil je dit zoekwoord natuurlijk behouden voor die desbetreffende pagina.
Elke pagina moet worden geoptimaliseerd voor verschillende primaire zoekwoorden, zodat je niet gaat concurreren met jezelf in de rankings. Als er relevante zoektermen op je lijst staan waar je geen pagina mee kunt associëren, dan is het slim om te onderzoeken of je een nieuwe (landings)pagina wilt maken om op deze term te targeten.
4. Regelmatige technische SEO-audits uitvoeren
Verschillende hulpmiddelen kunnen worden gebruikt om een technische SEO-site audit uit te voeren, waaronder Screaming Frog, BrightEdge, Ahrefs of SEMrush. Deze strategie helpt je bij het identificeren van fouten op jouw website die moeten worden gecorrigeerd om Google te helpen zo efficiënt en effectief mogelijk te crawlen en jouw site te indexeren.
Naast het gebruik van een tool als SEMrush, is het goed om regelmatig de Google Search Console bekijken voor feedback over hoe je problemen of technische mogelijkheden in de toekomst kunt identificeren.
5. Backlink Audit en Link Building
Een backlink-audit identificeert welke domeinen of pagina’s naar jouw website linken. Naast het verstrekken van statistieken over het aantal websites dat naar jouw site linken, zal deze audit ook duidelijk maken van welke pagina’s die links afkomstig zijn en welke pagina’s het meest waardevol zijn voor jouw backlink-profiel. De backlink-audit identificeert ook welke links “giftig” zijn en moeten worden afgekeurd via Google Search Console.
Door gebruik te maken van Google’s Disavow Tool, vertelt jij de zoekmachine dat hoewel deze “spam” website jouw site linkt, je niet wilt dat deze hyperlink wordt geplaatst en dat je er ook niet om hebt gevraagd. Dit zal helpen om jouw backlink-profiel gezond te houden en te voorkomen dat jouw site negatief wordt beïnvloed. De backlink-audit zal jou ook helpen bij het ontwikkelen van relevante linkbuilding campagnes.
6. Optimaliseer voor Striking Distance Keywords
De snelste overwinningen op het gebied van organisch verkeer zijn altijd gerelateerd aan striking distance keywords. Opvallende distance keywords verwijzen in algemene zin naar termen die dicht bij de positie op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google staan. Vanuit Falqon Creative’s perspectief beschouwen we elk trefwoord in de top-30 als binnen opvallende afstand.
Je kunt “trefzekere zoekwoorden op afstand”, zoals het vertaald kan worden, identificeren voor elke website door gebruik te maken van SEMrush’s Organic Research Tool. De relevante zoekwoorden die tussen Nr. 11 en Nr. 30 staan, zouden de prioriteit zijn om op te focussen – hoe dichter bij Nr. 10, hoe groter de kans is dat je het zoekwoord naar de eerste pagina kunt verplaatsen.
7. Homepage Optimalisaties
Homepage optimalisaties beginnen met een zoekwoordenonderzoek dat het beste samenvat waar jouw bedrijf over gaat. Wat is het zoekwoord dat jouw bedrijf / werkgebied het beste samenvat? Hoe kunt u zo efficiënt mogelijk beschrijven waar het in jouw bedrijf om gaat?
Nadat je deze zoekwoorden heeft geïdentificeerd, plaats je ze in jouw metatitel, metabeschrijving, H1 en kopieer je deze. Neem ook een of twee zinnen op die op de homepage direct definiëren of uitleggen waar jouw bedrijf over gaat.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”1857″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1578561170663{padding-top: 24px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1608046512103{margin-bottom: 0px !important;}”]
8. On-Page SEO Content Strategie
Zoek target zoekwoorden die je wilt laten rangschikken voor een pagina die gericht zijn, relevant zijn en een goed zoekvolume hebben. Plaats jouw target zoekwoord in het eerste woord van de titel van jouw pagina als dat mogelijk is. Als jouw zoekwoord ook in de eerste zinnen van de pagina zou kunnen zijn, zou dat ideaal zijn.
Neem ook CTA’s op in jouw metabeschrijving en probeer die metabeschrijvingen te formuleren op een manier die iemand verleidt om erop te klikken. Zorg ervoor dat jouw SEO-contentstrategie een ideale zoekwoordendichtheid heeft van ongeveer 1%-2% op de hele pagina bevat, samen met relevante ondersteunende zoektermen.
9. Implementeer een gestructureerde metadata
Beheer jij een e-commerce webshop die producten verkoopt? Dan moet het productschema worden opgenomen in uw SEO-strategie. Het schema kan ook worden toegevoegd aan artikelen, FAQ-pagina’s, video’s, recepten, opleidingen en meer.
Met de opmaak via de website schema.org geef je zoekmachines uitgebreidere informatie over alles wat op jouw website staat. Het is goed om schema.org te verkennen om een organisatieschema, productschema, artikelschema of een van de meest relevante schema-opmaaktypes te implementeren wanneer dat mogelijk is, om Google te helpen jouw sites zo effectief mogelijk te crawlen of te indexeren. Op de website Schema.org staat het volgende: “Deze website voorziet in schema’s voor het opmaken van HTML-pagina’s. Hiermee worden zoekresultaten verbeterd weergegeven en wordt het makkelijker voor mensen om de juiste resultaten op het web te vinden. Zoekmachines profiteren van gestructureerde data, omdat de informatie op de website beter wordt begrepen.”
De belangrijkste zoekmachines, zoals Google, Bing, Yahoo! en Yandex, maken al gretig gebruik van gestructureerde microdata en geven zelfs input om Schema.org verder te optimaliseren.
10. Google My Business pagina’s optimaliseren
Een goede basis is om jouw Google My Business profiel zoveel mogelijk velden zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. In SEO hoor je vaak dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat jouw NAW gegevens (naam, adres en telefoonnummer) consistent is in alle web properties. Dit is vooral belangrijk bij het optimaliseren van jouw Google My Business-pagina. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat de categorie, de website, de openingstijden, de bedrijfsinformatie en de foto-onderdelen allemaal zijn ingevuld.
Nadat je jouw profiel nauwkeurig hebt geoptimaliseerd, kun je ook jouw lokale zichtbaarheid in de zoekresultaten vergroten door regelmatig Google Reviews te beheren, kwaliteitsfoto’s te uploaden, de functie voor vragen en antwoorden te gebruiken, jouw bedrijfsinformatie veld te maximaliseren en GMB-berichten te publiceren.
11. Maandelijkse rapportage en meting van resultaten
Ongeacht hoeveel van deze strategieën jij van plan bent te implementeren, is het van cruciaal belang om de resultaten op regelmatige basis te meten. Elke maand moeten we bekijken hoe de keyword rankings op jouw optimalisaties hebben gereageerd. Hoeveel meer verkeer hebben we gegenereerd? Is het het juiste verkeer, of meer direct, leidt dat verkeer tot conversies? Maandelijkse rapportering en analyse van de gegevens in verband met onze SEO-campagne zijn van cruciaal belang om het succes ervan te bevorderen.
Wil jij meer gaan inzetten op organische vindbaarheid? De SEO specialisten van Falqon Creative ondersteunen je hier graag mee! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]