black hat seo white hat

White Hat SEO en Black Hat SEO zijn termen in de online marketingbranche die voor veel mensen onbekend is. De woorden zeggen het zelf al, het is een hoed die je op zet op het gebied van SEO. Om het duidelijker te formuleren, het is een strategie die door personen of organisaties toegepast wordt om zo hoog mogelijk binnen de zoekmachines terecht te komen.

Wat is Black Hat SEO?

Black Hat SEO houdt in dat personen of bedrijven proberen de ranking van een website te verbeteren via de ‘onnatuurlijke middelen’. De omschrijving van ‘onnatuurlijke’ middelen wilt zeggen; het gebruik van agressieve SEO strategieën, technieken en tactieken die alleen richten op zoekmachines en niet op de mensen / doelgroep, en dit gaat meestal ook nog buiten de richtlijnen van de zoekmachines om. Scoren middels de Black Hat SEO neemt toch verschillende risico’s met zich mee. Als de zoekmachines doorkrijgen dat jij Black Hat SEO toepast, dan zal er naar alle waarschijnlijkheid een straf / boete of zelfs een volledige ban van de website plaatsvinden.

Voorbeelden van Black Hat SEO

Een voorbeeld van Black Hat SEO is het aanmaken van een webring. Een webring is een ring van websites die allemaal van één bedrijf zijn, zodat zij bepaalde zoektermen kunnen domineren in de zoekmachines.

Een ander voorbeeld is het gebruik van verborgen tekst. Dit wil zeggen dat de tekst dezelfde kleur wordt gegeven als de achtergrond van de pagina. Hierdoor kan de SEO’er vele zoektermen op de pagina kwijt, die ook worden geïndexeerd door de zoekmachines.

Ook Doorway Pages wordt als onderdeel beschouwd van Black Hat SEO. Een doorway page is een pagina met als doel de vindbaarheid van een website in zoekmachines op bepaalde trefwoorden kunstmatig te verhogen. Vaak is een doorway page een kleine, algemene pagina die bezoekers enkel doorverwijst naar de hoofdsite. Bezoekers moeten voorbij deze brugpagina om de gewenste content te kunnen zien.

black-hat-seo-white-hat

Wat is White Hat SEO?

White Hat SEO staat lijnrecht tegenover alle zaken van Black Hat SEO. White Hat SEO is het gebruik van optimalisatie strategieën, technieken en tactieken die zich richten op de mensen / doelgroep, die volledig het beleid en regels van de zoekmachines volgt. Dit wordt ook wel ethische SEO genoemd, omdat alles volgens de richtlijnen gebeurd. White Hat SEO is vaker gebruikt door degenen die SEO zien als een lange termijn investering van hun website. Vanzelfsprekend zitten er geen risico’s aan White Hat SEO.

Voorbeelden van White Hat SEO

White Hat SEO geeft uiteindelijk meer garantie door goede content wordt meer organisch zoekverkeer naar de website getrokken. Dit is uiteindelijk ook het hoofddoel van SEO om ten slotte conversie te verhogen. De resultaten zijn vaak op de langere termijn zichtbaar. Enkele voorbeelden van White Hat SEO omvatten het gebruik van zoekwoorden en zoekwoordenanalyse, backlinking, link building en het schrijven van inhoud die leesbaar is en voldoet aan de wensen en behoeften van de bezoeker.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *