Case: De Bomenshop.

Het grootste laanboomcentrum van Europa

Google Ads
Bron: www.debomenshop.nl

Je bevindt je in het idyllische Opheusden, in het hart van de Betuwe, bekend als het grootste laanboomcentrum van Europa.

Hier vind je De Bomenshop, een kwaliteit gerichte boomkwekerij met een imposant verkoopperceel van 40.000 m². Ze kweken en verkopen een breed assortiment bomen, heesters, haagplanten en vaste planten aan particulieren uit Nederland, België en Duitsland. Met vijf eigen kwekerijen en samenwerking met de omliggende kwekers, biedt De Bomenshop een ongeëvenaard assortiment van topkwaliteit. Maar zelfs de meest groene vingers kunnen soms een beetje hulp gebruiken met hun online marketing, en daar kwamen wij in beeld.

Het Traject

Opzetten en Optimaliseren van Google Ads Campagnes

Onze samenwerking met De Bomenshop begon vier jaar geleden met een stevige opknapbeurt van hun Google Ads account. Dit was niet zomaar een kwestie van een paar advertenties plaatsen; het was meer als het planten van een hele nieuwe boomgaard. We bedachten nieuwe campagnes, adviseerden De Bomenshop en zetten alles op binnen Google Ads. Elk type boom en plant uit de webshop werd gekoppeld aan Google Merchant Center, waardoor we gerichte Google Shopping Ads en Performance Max campagnes konden draaien. We hebben alles vanaf de grond opnieuw opgebouwd.

Uitbreiding naar Duitsland

De laatste twee jaar hebben we ons groene avontuur uitgebreid naar Duitsland. De Bomenshop lanceerde een Duitse variant van hun webshop, en uiteraard waren wij daar om de Duitse Google Ads campagnes op te zetten en te beheren. Dit betekende niet alleen het vertalen van zoekwoorden en advertenties, maar ook het aanpassen van strategieën aan de Duitse markt. Want ja, zelfs bomen spreken verschillende talen!

Behaalde resultaten

gemiddelde CTR
+ 0 %
Cost Per Click (CPC)
< € 0
kosten per conversie
< € 0

Succesvolle Google Ads Campagnes

Onze aanpak heeft geleid tot indrukwekkende resultaten. De Google Ads campagnes voor Nederland, België en Duitsland lieten een gemiddelde CTR zien van boven de 5%, met een CPC die onder de € 0,25 bleef. Dit betekent dat veel mensen interesse toonden in de advertenties en de kosten laag bleven. De kosten per conversie waren onder de € 4,00, wat aantoont dat de advertenties effectief waren in het aantrekken van kopers.

Koppeling webshop met Google Merchant Center

Een belangrijk onderdeel van onze strategie was het koppelen van alle bomen en planten uit de webshop aan Google Merchant Center. Dit zorgde ervoor dat we gerichte Shopping Ads konden draaien, wat leidde tot een gemiddelde van meer dan 600! ingevulde formulieren. aankopen en offerte aanvragen per maand, zowel in Nederland als in Duitsland. Klanten vonden precies wat ze zochten, van een majestueuze eik tot een sierlijke esdoorn.

Conclusie

De samenwerking met De Bomenshop was een vruchtbare reis vol groei en succes. Van het volledig opnieuw opzetten van hun Google Ads account tot het uitbreiden naar de Duitse markt, we hebben samen veel bereikt. We zijn trots op de resultaten die we samen hebben behaald en kijken uit naar toekomstige projecten waar we onze krachten opnieuw kunnen bundelen. Wij zijn er klaar voor om samen met De Bomenshop door te groeien naar nog grotere hoogten.

Andere relevante cases

Kijkje in de keuken? Hier zijn onze smaakmakers! Laat je inspireren door onze projecten die niet alleen onze klant, maar ook hun klanten, enthousiast maakten.
BedrijfsfotografieBedrijfsvideo

Breman

Iedereen energiepositief!
Iedereen energiepositief, daar gaan ze voor bij Breman! Meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en...

Van Geleuken Infra

Meer dan alleen graven!
Je kent het wel, de stoep ligt in de straat open en je kan maar moeilijk bij je...
BedrijfsfotografieBedrijfsvideo
BedrijfsfotografieWebsite ontwikkelingLogo ontwerpHuisstijl ontwerpPortretfotografie

Dovetail

Integration made easy
Optimaliseer je zakelijke processen door je bedrijfsapplicaties te laten samenwerken via het Dovetail platform. Dovetail is een low-code...

Aben & Slag Advocaten

Het recht op een frisse, nieuwe uitstraling
Aben & Slag Advocaten is al jarenlang een juridisch begrip in de regio Limburg en Zuid-Oost Brabant. Met...
Online marketing strategieSocial AdvertisingGoogle AdsWebsite ontwikkelingHuisstijl ontwerpBedrijfsvideo
BedrijfsfotografieGoogle AdsWebsite ontwikkelingWervingsvideo

Werken bij Clement Group

Een knap staaltje werk
Clement Group verzorgt metaaltechniek op een absoluut topniveau. Clement group is een full service ISO:9001 gecertificeerde metaalbewerker uit...

IV Experts

Dé partner voor informatievoorzieningmanagement
IV Experts uit Veenendaal is dé partner voor informatievoorzieningmanagement. Hun missie is ambitieus: élke organisatie de informatievoorziening op...
Online marketingAftermovie

Ben jij ons nieuwe succesverhaal?

Klaar om de groei van jouw bedrijf een boost te geven met content die écht impact maakt? Laten we samenwerken om iets spectaculairs te creëren. Jouw succesverhaal begint hier!