Case: Dovetail.

Integration made easy

Bedrijfsfotografie Huisstijl ontwerp Logo ontwerp Portretfotografie Website ontwikkeling

Optimaliseer je zakelijke processen door je bedrijfsapplicaties te laten samenwerken via het Dovetail platform.

Dovetail is een low-code applicatie met een solide basis in Apache Camel. Dankzij de uitgebreide bibliotheek met componenten en de mogelijkheid om verbinding te maken met elke API of open protocol, kan Dovetail worden gebruikt in elke dataflow-integratieoplossing. Integraties zijn complex maar met Dovetail hoeven ze niet al te ingewikkeld te zijn. Vandaar ook de benaming: Integration made Easy!

Het traject

Dovetail is al enige tijd buren van ons, maar we hadden nog nooit met elkaar samengewerkt. Vanuit een marketing vraagstuk hebben we een aantal maanden ondersteuning geboden waarna de vraag kwam om te helpen bij het ontwikkelen van een nieuw merk: Integration made Easy. 

Dovetail was al zeer actief in de Nederlandse markt met betrekking tot applicatie integraties, alleen wilde ze zich meer profileren als een internationale partner. De bestaande positionering, uitingen en website waren hier niet voor geschikt waardoor het tijd was voor iets nieuws. Een nieuw huisstijl, nieuwe website en nieuwe foto’s.

We zijn van start gegaan met de ontwikkeling van een nieuw logo. Hoe kunnen we het beeldmerk van Dovetail behouden en dus laten zien dat het om een label gaat? ‘Powered by Dovetail’ zou nogal druk worden, dus hebben we ervoor gekozen om het beeldmerk terug te laten komen.

Na het logo, het lettertype en de kleurstellingen zijn we aan de slag gegaan de website. Verschillende vragen zijn aan bod gekomen. Wat voor soort pagina’s zijn gewenst, welke functionaliteiten moeten er sowieso in zitten? Belangrijk was vooral om meer een gezicht aan het bedrijf te geven. Met die gedachte hebben we ook al het personeel op de foto gezet.

Voor Dovetail was het erg belangrijk om aan te tonen dat ze in allerlei verschillende branches oplossingen konden bieden. Hiervoor hebben we ook unieke iconen ontwikkeld wat terug te vinden is onder solutions. Deze solutions moesten gekoppeld worden aan uitgewerkte cases en aan de partners die actief zijn in die branche. Al deze koppelingen zijn ook andersom te zien bij bijvoorbeeld de partner pagina’s.

Ook hebben we de blog module uitgebreid door allerlei categorieën te maken met allemaal eigen templates en verschillende zoekmogelijkheden. Zo ontstaat er een overzicht met allerlei recourses waar klanten en partners eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken.

Andere relevante cases

Kijkje in de keuken? Hier zijn onze smaakmakers! Laat je inspireren door onze projecten die niet alleen onze klant, maar ook hun klanten, enthousiast maakten.
E-mailmarketingGoogle Ads

Tour de Tietema

Van fietsende vrienden naar YouTube hit
Tour de Tietema heeft in korte tijd naam gemaakt met hun unieke en originele manier van verslaggeving in...

Albert Heijn Heerschap

Van geel naar blauw
Heerschap is in Weert en omgeving al enige tijd een begrip in de supermarkten wereld en in begin...
Bedrijfsvideo
Online marketing strategieSocial AdvertisingGoogle AdsWebsite ontwikkelingHuisstijl ontwerpBedrijfsvideo

Aben & Slag Advocaten

Het recht op een frisse, nieuwe uitstraling
Aben & Slag Advocaten is al jarenlang een juridisch begrip in de regio Limburg en Zuid-Oost Brabant. Met...

Breman

Iedereen energiepositief!
Iedereen energiepositief, daar gaan ze voor bij Breman! Meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en...
BedrijfsfotografieBedrijfsvideo
Google Ads

De Bomenshop

Het grootste laanboomcentrum van Europa
Je bevindt je in het idyllische Opheusden, in het hart van de Betuwe, bekend als het grootste laanboomcentrum...

Van Geleuken Infra

Meer dan alleen graven!
Je kent het wel, de stoep ligt in de straat open en je kan maar moeilijk bij je...
BedrijfsfotografieBedrijfsvideo

Ben jij ons nieuwe succesverhaal?

Klaar om de groei van jouw bedrijf een boost te geven met content die écht impact maakt? Laten we samenwerken om iets spectaculairs te creëren. Jouw succesverhaal begint hier!