Social Media Beheer

Home > Diensten > Social Media Beheer

Wat is social advertising?

Het adverteren op social media wordt social advertising genoemd. Er zijn vele verschillende kanalen die data van gebruikers produceren, die goed van toepassing kunnen zijn op uw bedrijf. Denk hierbij aan Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn en Instagram. Facebook blijft al jaren de grootste speler op het gebied van social advertising. In 2014 werd er bijna 2 miljard dollar wereldwijd uitgegeven om te adverteren op Facebook.

Social Advertising strategie

Social advertising vergt een plan van aanpak met een duidelijke campagnestrategie. Het is belangrijk eerst te inventariseren wie uw doelgroep is, waar deze zich bevindt en hoe wij deze het beste kunnen bereiken. Door ervaring weten wij dat social advertising zeer specifieke targeting mogelijkheden biedt. Vervolgens starten wij met het formuleren en realiseren van de campagnestrategie. Zoals bekend heeft social media een bulk aan data die gebruikers van het platform produceren. Door slim gebruik te maken van demografische, geografische en sociale gegevens zijn we in staat om de potentiële klant op het juiste moment aan te trekken, te raken en uiteindelijk te laten converteren. Om de campagnestrategie zo effect mogelijk in te zetten en de kans op succes te vergroten, worden er verschillende advertenties op verschillende momenten ingezet. De advertenties kunnen zeer specifiek worden ingericht om conversie en sales te verhogen.

Targeting

De targeting mogelijkheden op de social media platformen hebben de laatste jaren een enorme sprong gemaakt. Van organische spreiding van content om volgers en fans te krijgen naar display advertising om bereik en awareness te genereren. Naar advertising die meer gebaseerd is op profielinformatie en daadwerkelijk gedrag. Deze zaken worden ook wel de ‘customer journey’ genoemd. Door zo goed mogelijk op de customer journey in te spelen in combinatie met de strategie die wij ontwikkeld hebben, zal de social advertising campagne meer successen brengen.

Falqon Creative is gespecialiseerd in verschillende vormen van Social Advertising, zoals Facebook Advertising, Twitter Advertising en LinkedIn Advertising. Wij bepalen samen de social doelstellingen en het budget, richten de social campagne volledig in, testen, analyseren en optimaliseren de campagne gedurende de doorlooptijd.

Wilt u meer weten over social advertising van Falqon Creative en heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Menno Schreven.