Web Analytics

Home > Diensten > Web Analytics

Het is belangrijk om te weten hoe uw bezoekers door een website navigeren. Bent u hiervan op de hoogte? Weet u toevallig ook wat dit zegt over uw uiteindelijke omzet?

Web Analytics kan een hoop inzichten geven en verbeteringen van websites mogelijk maken. Of eigenlijk moeten we zeggen dat web analyse de beleving en het gedrag van de bezoeker in kaart brengt en daardoor kan de website verbeterd worden. Web analytics is het objectief vastleggen, meten, rapporteren en analyseren van kwantitatieve internet data met als doel het verbeteren van websites en van de online communicatie.

Optimaal inrichten van uw website of webshop

Om uw online campagnes inzichtelijk en meetbaar te maken en de prestaties van uw website te monitoren is het van belang om web analytics software (zoals Google Analytics of Omniture SiteCatalyst) optimaal in te richten. Wij analyseren de huidige statistieken van de website en begeleiden geavanceerde meetinrichtingen. Ook zorgen we voor overzichtelijke rapportages en dashboards, zodat de relevante resultaten voor iedereen binnen de organisatie inzichtelijk zijn.

Web Analytics programma’s bieden een schat aan data over het gebruik van uw website. Het zorgt ervoor dat het verkeer naar en op de website inzichtelijk wordt gemaakt. Met Web Analytics heeft u de mogelijkheid om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Hoe zijn mijn bezoekers op de website gekomen en hoe navigeren ze binnen de website? (Traffic analyse)
  • Wat is het rendement van mijn online campagne? (Conversie Tracking)
  • Hoe reageren bezoekers op mijn website? (Web Usability)

Web Analytics door Falqon Creative

Falqon Creative is ‘Google Analytics Certified’. Hiermee zijn wij door Google erkend de kennis in huis te hebben voor het analyseren van uw website. Na onze analyse presenteren u vervolgens een advies op maat om de prestaties van uw website of webshop te verbeteren. De prestaties kunnen bestaan uit het verhogen van het aantal aanvragen van een afspraak, een verhoging van het aantal bestellingen of meer betrokkenheid van uw bezoekers.

Wilt u meer weten over Web Analytics van Falqon Creative en heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Menno Schreven.