schermafbeelding 2020 01 09 om 11.16.59

[vc_row css=”.vc_custom_1578561178743{padding-bottom: 12px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1578561062479{margin-bottom: 0px !important;}”]

Niets is zo’n goede reclame als een video referentie. Waar het een aantal jaren geleden alleen tekstueel op websites werd gebruikt, is video nu steeds meer booming. Bij een video review vertellen klanten, wat ze van jouw product of dienst vonden. Dit soort video’s hebben een grote overtuigingskracht voor potentiële klanten. Allemaal leuk en aardig, maar hoe gaat het in z’n werking en hoe zet je een referentie video nou effectief in?

Voordelen van een referentie video

Het gaat bij een referentie over bewijskracht en vertrouwen creëren bij potentiële klanten. Een tevreden klant buiten jouw eigen bedrijf vertelt positief over jouw dienst of product, echter dient het wel op de juiste wijze worden ingezet. Daarnaast moet je wat de klant met zijn referentie zegt wel waar kunnen maken. Doe je dit niet, dan werkt het averechts.

Video is een enorme kans om het effect van je referentie te vergroten. Een tekstuele referentie is altijd nog een zeer goede vorm om klanten te overtuigen en goed voor de organische groei. Een video kan deze tekst versterken, Je laat letterlijk je potentiële klant zien hoe het product of dienst eruit ziet, wat de voordelen zijn en met name de positieve punten die de klant ervaren heeft.  Daarnaast is Google steeds meer bewust dat unieke video’s relevant kunnen zijn in zoekresultaten.

Ga in op de emotie
Een referentie zit altijd emotie in van de klant. Dit kan daarna versterkt worden met muziek en grafische elementen (kleuren, animaties, ondersteunende titels, etc.) Het geeft een extra dimensie aan de video en hiermee speel je in op de emotie van de klant. Je moet toch echt diegenen overtuigen dat ze jouw product of dienst moeten hebben. Het geeft direct een beeld imago en de kijker wordt enorm geprikkeld.

Zoekresultaten
Zoals al eerder benoemd, werkt een video ook positief in de organische groei. Geschreven tekst om de video heen blijft belangrijk. De 2 versterken elkaar dus. Ook bijgevoegde ondertiteling van de referentie kan helpen in de zoekresultaten. YouTube heeft onder andere een automatische ondertitelaar die je kunt aanhalen bij het verwerken van je video.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=FzBSl4DSWhk&t=4s”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1578561170663{padding-top: 24px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1578561075154{margin-bottom: 0px !important;}”]

Tips bij het opnemen van een video

1. Maak van tevoren een script. Zo weet jij als de verteller wat er van verwacht wordt. Daarnaast denk je van tevoren al goed na op welke wijze jouw product of dienst het beste op beeld komt.

2. Goed geluid. De verteller moet goed verstaanbaar zijn. Achtergrondgeluid of ruis in het verhaal zorgen voor afleiding, waardoor de kijker eerder weg klikt dan dat jij er vertrouwen mee kweekt

3. Goed licht. Als de opname buiten is, kan er veelal gebruik worden gemaakt van het daglicht. Wanneer er binnen wordt gefilmd is het raadzaam om studiolampen te gebruiken. Kijk van te voren altijd goed hoe de verteller in beeld komt. Je zou eventueel altijd nog kunnen bijschijnen met een externe lamp wanneer je geen studiolampen tot je beschikking hebt.

4. Stabiel beeld. Film de verteller niet vanuit de hand. Hierdoor wordt het beeld erg schokkerig (zelfs bij nabewerking) en dit wordt als erg storend ervaren. Gebruik daarom een statief tijdens het filmen. De sfeerbeelden van de locatie, product of dienst kunnen wel uit de hand worden geschoten.

 5. Maak een korte en lange versie, maar vooral laagdrempelig. Een video referentie moet laagdrempelig zijn om te kijken. Voor de social media kanalen is het raadzaam om maximaal 1 minuut te hanteren. Deze video’s hebben veelal een hogere doorklikratio. Voor de websiteversie kan een maximaal van 3 minuten gehanteerd worden. Video’s worden vandaag de dag vaker (in eerste instantie) zonder geluid gekeken. Daarom is het belangrijk om de video te ondertitelen.

6. Gebruik sfeerbeelden. Het wordt door de kijker veelal saai ervaren als continu alleen de verteller in beeld is. Een videoreferentie geeft de mogelijkheid om het geluid door te laten lopen en op dat moment beelden te laten zien die het verhaal ondersteunen. Denk aan de klant die in dat beeld het product gebruikt of gebruik maakt van dienst. Het maakt de video interessanter om naar te kijken en ondersteund de ervaring van de klant met concrete gebruikersbeelden.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]