wordpress 265132 1920

Content maken waarmee je de doelgroep bereikt en bij je houdt, is een grote uitdaging. Soms is het best lastig om te bedenken wat aantrekkelijke content is voor jouw doelgroep. Probeer hier goed over na te denken en niet zomaar iets te schrijven. Het is belangrijk om de doelgroep te betrekken bij wat jouw bedrijf doet. Ik heb vijf tips die je kunnen helpen bij het maken van engaging content.

  1. Speel in op het gevoel van jouw doelgroep

Door emotie te gebruiken in jouw content is de kans groter dat de lezers door jouw boodschap worden geraakt. Goede content maakt gevoelens los en roept een reactie op. Je kunt emotie gebruiken in jouw content door eerlijk te zijn en je kwetsbaar op te stellen. Lezers zullen zich misschien herkennen in jouw verhaal of een oplossing vinden voor een probleem. Wanneer dit gebeurt kan er een gesprek worden gestart tussen jou als bedrijf en de lezer.

  1. Gebruik content van eerdere klanten

Dit wordt ook wel user generated content genoemd. Door content te gebruiken die door anderen is geschreven, jouw klanten of gebruikers, voelen nieuwe klanten of gebruikers zich eerder betrokken. Bij user generated content kun je denken aan klantervaringen of interviews met gebruikers. Ook kun je een gepubliceerd artikel van een ander herplaatsen. Denk er wel aan om hiervoor altijd toestemming te vragen.

  1. Maak bruikbare content

Wanneer er niets in jouw verhaal staat wat anderen kunnen gebruiken, zullen lezers dit minder aantrekkelijk vinden. Het is dan wel vermaak maar lezers vinden het fijn als ze geholpen worden door iets wat ze lezen. Door goed te bedenken wat de klant nodig heeft, kun je engaging content maken. Dit zal zorgen voor meer reacties vanuit de klant.

  1. Vorm van de content

Wanneer je de content hebt geschreven is het ook belangrijk om na te denken welke vorm je deze wilt geven. Probeer altijd een vorm te kiezen die bij de inhoud past. Zo kun je bij een persoonlijk verhaal beter kiezen voor geschreven tekst en is een infographic geschikt voor informatieve content. Passen er meerdere vormen bij het verhaal? Gebruik ze dan allemaal!

  1. Stel een vraag aan de lezer

De laatste tip klinkt misschien logisch maar toch wordt dit vaak vergeten en niet op de juiste manier gedaan. Door een simpele en relevante vraag te stellen aan het einde van jouw tekst, nodig je de lezer uit om te reageren. Wanneer ze reageren kun je het gesprek gaande houden. Hierdoor creëer je interactie wat weer zorgt voor meer engagement

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *