shutterstock 293765597

Sinds kort is het mogelijk om je zakelijke Facebookpagina levendiger te krijgen door middel van omslagvideo’s. Video is op dit moment een hot topic en dit is na Facebook Live de volgende stap die Facebook zet op dit vlak. De omslagvideo vervangt de omslagfoto op computers en mobiele apparaten met een snelle verbinding. Wanneer bezoekers op je Facebookpagina komen worden ze direct uitgenodigd om de video die automatisch start te bekijken, zo kun je eenvoudig klanten aan je bedrijfspagina binden. Heb je geen snelle verbinding? Geen probleem, dan toont Facebook een afbeelding uit het filmpje (die je natuurlijk zelf kunt kiezen) aan de gebruiker.

Afmetingen en eisen omslagvideo

Facebook zou Facebook niet zijn als de video moet voldoen aan een aantal eisen. De video moet ten minste 820×312 pixels groot te zijn, is de video groter dan dat dan krijg je bij het uploaden een mogelijkheid de video bij te snijden voor gebruik op je pagina. Ten bevordering van de kwaliteit van de video raden wij aan om grotere video’s te uploaden in plaats van de minimale eisen. De video mag tussen de 20 & 90 seconden lang zijn en kan net als bij de gebruikelijke video’s geluid bevatten. Het is zelfs mogelijk om een eerder geüpload filmpje te gebruiken als omslagfoto, zolang deze maar aan de eerder genoemde eisen voldoet.

Op het moment van schrijven kan het zijn dat je nog geen omslagvideo kunt uploaden op je bedrijfspagina, hoewel Facebook al even bezig is met het uitrollen van deze feature is op dit moment bij ongeveer 10% van de pagina’s de dienst nog niet beschikbaar.

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *