grafische design trends scaled

Bloggen is pas effectief als er regelmatig gepost wordt, waardoor het aantal lezers blijft groeien en jouw blogs onder de aandacht blijven. Toch is het voor veel mensen moeilijk om wekelijks inspiratie te hebben voor het schrijven van een blog. Voor je begint met bloggen, is het wel belangrijk om helder te hebben waarom je gaat bloggen. Is dit omdat je het leuk vindt, jouw netwerk wilt vergroten of juist naamsbekendheid maken?

Daarnaast is het belangrijk om je blogs af te stemmen op je doel en met name welke personen je graag wilt bereiken met je blogs. Wanneer je deze zaken helder hebt, kan er middels de volgende zaken inspiratie gehaald worden:

  • Doe eens onderzoek via Google Analytics. Waar wordt jij op gevonden? Zoek dit uit en schrijf hier een blog over.
  • Het maken van een lijstje of how-to doen het altijd goed bij lezers. Dit kan zowel zakelijk als privé zijn. Voor ieder onderwerp interesseert zich weer een andere doelgroep. Bedenk je van tevoren welke doelgroep je wilt bereiken met je blogs.
  • Social media kanaal Pinterest blijft een geweldig platform om inspiratie op te doen. Bekijk eens verschillende mood boards en zoek waar je interesses liggen om over te bloggen

Pinterest

  • Lees eens andere blogs. Dit kan een blog over bloggen zijn, marketing, lifestyle etc. Bij het lezen van deze blogs schieten je vaak bepaalde gedachten door je hoofd, die je wellicht kan gebruiken voor jouw eigen blogs.
  • Schrijf een blog over een evenement, film, boek, spel of magazine.
  • Laat je inspireren door het nieuws om je heen en schrijf hier je mening over. Aangezien het zo actueel is, is het voor veel mensen interessant om te lezen.
  • Publiceer een interview dat je hebt gehad met een interessant persoon.
  • Heb je niks met schrijven? Dan is wellicht vloggen een idee om toe te passen!

Hoe kom jij aan inspiratie? Kun je je vinden in de bovenstaande punten of heb je nog verdere aandachtspunten voor een (nieuwe) blogger?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.