Case: Aben & Slag Advocaten.

Het recht op een frisse, nieuwe uitstraling.

Aben & Slag Advocaten is al jarenlang een juridisch begrip in de regio Limburg en Zuid-Oost Brabant.

Met de kenmerken betrokken, helder en krachtig bieden zij juridische dienstverlening aan ondernemingen, overheden en particulieren vanuit hun kantoren in Weert en Helmond. Door middel van samenwerking met internationale collega’s, ondersteunt Aben & Slag ook elders in het Nederlands en Belgische land hun relaties. Hieronder vallen de volgende expertises: arbeidsrecht, belgian desk, faillissementen, handelsrecht en procederen, incasso’s, insolventierecht en herstructurering, ondernemingsrecht, familie- & erfrecht en vastgoed & overheid.

screenshot 2019 12 18 at 3.16.20 pm

Behaalde resultaten:

144%

Stijging SEA groei (na 2 maanden)

12,4%

Stijging organische groei (na 3 maanden)

61%

Stijging websitebezoekers

54%

Stijging conversiepercentage

“Hoe kunnen we ons op een frisse, professionele manier een nieuwe branding vormen en bredere klantenbinding creëren?”

Dat was de klantvraag waarmee Aben & Slag Advocaten bij Falqon Creative aanklopte. Een extra uitdaging was om de werknemers binnen het bedrijf op een andere manier te laten kijken naar hoe potentieel bezoekers / lezers hun verhaal, blog of inhoudelijk artikel lezen. In het verleden werd er veelal vakjargon gebruikt die veel de leek niet altijd te begrijpen viel, waardoor er een mindere binding ontstond met hun doelgroep.

Het traject

Voor we begonnen met de daadwerkelijke uitvoer van onze werkzaamheden, hebben wij een online marketing sessie met een deel van het personeel gehouden. Na deze uitgebreide sessie kwamen we uiteindelijk tot een heldere strategie met KPI’s. Ook werd er duidelijk welke campagnes er ontwikkeld moesten worden, welke middelen we moesten toepassen en welke kanalen werden ingezet. Op de volgende kanalen was dit:

Eerste stap was het realiseren van een vernieuwde website, die organisch op langer termijn hoog zou scoren in Google (SEO). Middels een gedegen analyse via Google Analytics, doelgroeponderzoek en UX onderzoek kwamen we uit op het daadwerkelijke webdesign dat we wilden gaan realiseren. September 2019 is de nieuwe website live gegaan. Op deze website hebben wij ook nieuwe bedrijfsfoto’s gemaakt van het personeel. In de tussentijd zijn alle campagnes voor Google AdWords heringericht vanuit het oude account, conversietags in Google Tag Manager getest en het realtime dashboard in Google Datastudio gerealiseerd.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met social media marketing. Er is op basis van de doelgroep bepaald om de kanalen Facebook en LinkedIn actief te gebruiken. Zo stellen wij maandelijks, in samenspraak met het personeel, een social media kalender op die gevuld staat met de activiteiten van de advocaten.

De laatste stap naar een frisse uitstraling naar hun (potentiële) klanten was de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl op het drukwerk van Aben & Slag. Zo werden flyers, visitekaartjes en briefpapier opnieuw opgemaakt.

screenshot 2019 12 18 at 4.08.59 pm
screenshot 2019 12 18 16.04.56
abenslag huisstijl 01
falqon team 2018

Samenwerken?

Kom in contact en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen!