Skip to content

Case: Verbouwing Muntpassage

Een metamorfose van formaat

In 1974 zijn ze begonnen aan de bouw van dit winkelcentrum en het is inmiddels uitgegroeid tot het middelpunt van winkelen in Weert!

Van kledingwinkels tot schoenenwinkels, supermarkten en diverse andere winkels. Met 50 winkels onder één dak is de Muntpassage het middelpunt van het winkelcentrum in Weert. Naast de bekende ketens in De Muntpassage biedt dit winkelcentrum ook plaats aan lokale en regionale ondernemers. In 2018 zijn ze begonnen aan een grootse verbouwing van het overdekte winkelcentrum.

Het plan voor de verbouwing is ontwikkeld door Top Vastgoed & Fimek estate (FT Ontwikkeling BV) en DEDRIE Architecten. Transparantie, een aangepaste branchering en een moderne uitstraling passend in de binnenstad van Weert zijn de kern uitgangspunten geweest.

Behaalde resultaten:

+ 20 %
Organische groei
+ 10 %
Groei website sessies
15 %
Bouncepercentage

Het traject

De grootste ingreep vond plaats aan De Nieuwe Markt, waar een complete verdieping uit het bestaande gebouw werd gezaagd om een dubbel hoge, transparante entree te realiseren. Hier is een groot plein ontstaan waaraan de nieuwe winkels worden gesitueerd. In het gehele winkelcentrum zijn de passages en enkele entreepartijen vernieuwd. De omkadering van de winkelpuien; de koof boven de pui en de kolommen (de zijkanten van de etalage) hebben ook een hedendaagse uitstraling gekregen.

Wij zijn vanaf het startmoment van de verbouwing ingestroomd om verschillende video’s te filmen en te ontwikkelen. In totaal zijn er zes video’s ontwikkeld in samenwerking met WeertDeGekste. Zo hebben we het startsein en officiële opening gefilmd. Tussendoor hebben wij middels timelapse, interviews en overig camerawerk de verschillende ontwikkelingen in beeld gebracht om de bezoeker zo veel mogelijk te informeren.

De revitalisatie en uitbreiding van het meer dan 45 jaar oude winkelcentrum wordt door veel bezoekers als geslaagd bevonden. De Muntpassage is vernieuwd, heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen en is hierdoor weer helemaal klaar voor de toekomst.

Op vrijdag 11 oktober 2019 vond de officiële heropening van de vernieuwde Muntpassage plaats. De ondernemers uit de Munt trakteerden samen met de overige ondernemers uit de binnenstad de bezoekers op een geweldig feest waarbij meer dan 3.500 prijzen te winnen waren. Klapper van de dag was het optreden van Tino Martin, op de hernieuwde binnenplaats vanaf de ingang van de Nieuwe Markt.

Net als de Muntpassage aan de slag met je communicatie uitingen?

Kom in contact en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen!