Food fotografie

Dat smaakt naar meer

Het doel van food fotografie is om een gerecht of drankje op een dusdanige wijze te presenteren, dat het er smakelijk en aantrekkelijk uitziet.

Food fotografie is een bijzondere discipline binnen de fotografie. Licht, compositie en styling zijn belangrijk om karaktervolle portretten van voedsel te maken. Mooie en smaakvolle gerechten en dranken zijn kunstwerken op zichzelf. Met onze jarenlange ervaring in visuele communicatie is food fotografie binnen onze dienstverlening flink gegroeid de laatste jaren. Wij fotograferen gerechten, voedsel en producten voor producenten, horeca, chefkoks en cateraars.

Samen met de klant en onze stylist verzorgen wij de foodfotografie van A tot Z. We bedenken concepten en stylen de setting en gerechten om tot het perfecte plaatje te komen die het juiste, smaakvolle beeld overbrengt. Daarom is iedere food foto uniek qua sfeer, beleving en smaak. De mens laat zich nu eenmaal sneller verleiden door goede foto’s dan door tekst.

Jouw eten ook laten stralen met fotografie?

Kom in contact en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Wij fotograferen zowel bij jou op locatie als in onze eigen fotostudio in Weert.

Of het nu beeld is voor op de nieuwe menukaart of om de gerechten op de socials nog eens goed te laten zien, leggen wij graag voor je vast. Wij maken gebruik van warme achtergronden en accessoires om ingrediënten of de stijl van een gerecht te accentueren. Dit maakt een hoge mate van creativiteit mogelijk voor zowel de opdrachtgever als fotograaf.

Met professionele food fotografie geef je gasten het gevoel dat ze al bij je aan tafel zitten. Het stopt niet na de fotoreportage op locatie of in de studio. Er wordt een selectie gemaakt die wij verder gaan perfectioneren in de nabewerking. Niets is leuker om een beeld wat al goed gelukt is na te bewerken om tot een nog beter resultaat te gaan.