Top 10 beste WordPress plugins

 In Marketing, SEO, Usability, Webdesign, Wordpress

1. Contact Form 7

Deze plugin zou iedere WordPress website moeten hebben. Contact Form 7 is al meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd en op ‘actief’ gezet. De plugin is een zeer eenvoudige extensie betreffende een contactformulier dat makkelijk aan te passen is. Met Contact Formulier 7 kunnen meerdere contact formulieren beheert worden. Het formulier en de e-mail inhoud maakt de inhoud van de e-mail flexibel en de opmaak is simpel aan te passen.

2. Yoast SEO

De naam zegt het al, SEO. Een van de meest belangrijke termen in de hedendaagse online communicatie. De plugin is geschreven door Joost de Valk om SEO toegankelijk te maken voor iedere gebruiker / ontwikkelaar van WordPress websites. Naast dat het jou ondersteunt bij de technische optimalisatie, zorgt Yoast er ook voor dat je betere content moet gaan gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen Yoast:

  • Snippet: Hier krijg je een preview te zien hoe jouw pagina eruit zal komen te zien vanuit de zoekresultaten
  • Page Analysis: Het controleert welke functionaliteiten op gebied van SEO er goed zijn en welke juist vergeten zijn. Daarnaast worden er tips gegeven om het te optimaliseren. Tevens kunnen er metatitels en omschrijvingen voor alle categorieën, tags gegeven worden.
  • Meta & Link Elements: Je kunt bepalen welke pagina’s Google toont in de zoekresultaten en welke pagina’s juist niet.
  • XML Sitemaps: Yoast SEO plugin heeft een enorm geavanceerde XML Sitemaps functionaliteit. Er worden automatisch XML sitemaps gecreëerd die worden doorgespeeld naar Google en Bing.
  • Breadcrumps: Voor toevoegen van een eenvoudige navigatie
  • RSS Optimalisatie: Link naar het oorspronkelijke artikel

3. Jetpack

Jetpack vereenvoudigt het beheer van WordPress sites De plugin geeft aan hoeveel bezoeken jouw website krijgt en helpt je om meer verkeer te krijgen middels verschillende tools.Tevens beschermt Jetpack jouw website tegen aanvallen en ongeautoriseerde logins.

beeldprestaties. Daarnaast optimaliseert Jetpack automatisch en versnelt afbeeldingen met behulp van de wereldwijde ‘’WordPress.com content delivery network’’. Dit bespaart kosten voor hosting door het verminderen van bandbreedte.

4. W3 Total Cache

Deze plugin is bedoeld voor het verbeteren van de ‘user experience’ en paginasnelheid. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van de website door het verhogen van prestaties van de server. Ze geven aan dat het op z’n minst 10x de huidige website prestaties verbeterd. Tevens zorgt het voor verhoogde conversiepercentages, dat ten goede komt van jouw ranking in Google. Als laatste worden de servers verbeterd en de laadtijd van een pagina flink ingekort.

5. Visual Composer

Dit is een van de meest handige plugins voor WordPress om pagina’s van jouw website op te bouwen. Het is een betaalde plugin die ook al meer dan 1 miljoen keer actief is binnen WordPress. Het is een ontzettend gebruiksvriendelijke plugin van een ‘drag and drop frontend en backend editor’. Je hebt geen programmeerkennis meer nodig om een website te bouwen met deze plugin in. Er kunnen vele vormen en inhoud worden aangehouden, waarna de wijzigingen direct zichtbaar zijn. Het toevoegen van kolommen, tekstgebieden, afbeeldingen etc. zullen ook meteen responsive worden op ieder apparaat.

6. WooCommerce

WooCommerce is een gratis e-commerce plugin die het mogelijk maakt om online te verkopen. Het is eenvoudig te integreren binnen het systeem van WordPress. WooCommerce geeft aan dat 30% van alle wegwinkels gebouwd zijn met WordPress WooCommerce. Dit is meer dan elk ander platform. Tevens is de plugin ook nog eens gratis, wat het helemaal mooi maakt!

7. Layer Slider WP

LayerSlider WP is een multifunctionele ‘schuifknop’ voor het maken van foto-albums, content sliders en slideshows. Het heeft een mooi en makkelijk te gebruiken admin interface met ondersteuning van moderne features zoals de slider bouwer, real-time previews, tijdlijn bekijken, Google Fonts en de overgang bouwer voor aangepaste animaties.

Tevens is het handig dat het meteen responsive wordt voor ieder apparaat. Je kunt alle content toe  voegen in sliders, inclusief afbeeldingen, tekst, HTML, YouTube en Vimeo video’s of HTML5 self-hosted multimedia-inhoud. LayerSlider wordt geleverd met 13 ingebouwde skins, en het heeft tal van opties om het uiterlijk en gedrag van uw sliders op het kleinste detail volledig aan te passen.

8. WordPress Multilingual 

Deze plugin is ontzettend handig om multitalige websites te ontwikkelen. Multilingual ondersteunt meer dan 40 verschillende talen. Tevens kun je verschillende talen in hetzelfde domein of subdomein hanteren. Daarnaast ondersteunt deze plugin ook het hierboven omschreven WooCommerce. Het is dus extra makkelijk wanneer jij een webwinkel in meerdere talen wilt bouwen.

9. Yoast Google Analytics

De naam zegt het al, het geeft een perfect overzicht via een dashboard van Google Analytics. Uitgaande links, downloads en demografische cijfers van bezoekers zijn makkelijk te meten met deze plugin. Een van de belangrijkste gegevens zijn het bijhouden van de paginaviews en met name hoe de bezoeker de website doorloopt. Op deze wijze kan er geanalyseerd worden om zaken te optimaliseren om de bezoeker bij de gewenste pagina of Call-To-Action te navigeren.

10. BackupBuddy

BackupBuddy is de makkelijkste en meest gebruiksvriendelijke back-up en migratie plugin. Het staat je toe om snel en automatische back-up schema voor jouw website te maken. Je kunt jouw back-ups op slaan in de cloud, wetende al uw inhoud wordt ondersteund. Het geeft altijd een veilig gevoel dat de gehele website wordt geback-upt wordt wanneer er toch iets drastisch fout kan gaan met de server(s).

Recommended Posts

Laat een reactie achter