interview 1077974 1920

Stop met gebruikersinterviews. Begin met gesprekken.

De sleutel is ontspannen. We gaan even terug. Wat is een gebruikersinterview? Je vraagt ​​ze vrij persoonlijke vragen over hun leven en hoop dat ze eerlijk en openlijk genoeg zullen antwoorden dat u kunt gebruiken wat zij zeggen om uw product te ontwerpen. Het is een beetje raar, echt. In wezen stuurt u binnen een paar minuten snel een relatie door, van eerste ontmoeting om levenswaarheden te delen. Hoe kom je daar? Hoe krijg je ze comfortabel genoeg om met je te praten en hun waarheid echt met je te delen?

Interviewen kan een hele kunst zijn, wanneer mensen leren hoe gebruikersinterviews worden uitgevoerd, deze balans tussen actuele interviewvaardigheden en sociale vaardigheden verschijnt. Soms zijn sociale vaardigheden het onderdeel dat in de barsten valt wanneer u de basisvaardigheden van gebruikersinterviews leert.

Hoe kan je het doen?

  1. Kleine dingen zijn belangrijk. Als ze aankomen …

Wanneer de geïnterviewde op het kantoor aankomt voor hun interview, begroet ik ze bij de lift met een grote glimlach en een handdruk. Dan breng ik ze naar de keuken om een ​​kopje thee of koffie te halen, ze een hapje te geven, wat praten praten over allerdaagse dingen. Ze moeten zich een gewaardeerde gast voelen..

  1. Opwarmertjes

Vraag altijd opwarmertjes aan het begin van het interview – makkelijk om dingen te reageren zoals Wat doe je voor werk? Waar woon je? Welke apparaten heb je thuis die internet gebruiken? Een deel daarvan is om ze te praten en in de ruimte comfortabel te voelen. Een deel daarvan is om hun angsten te verzachten – misschien voelen ze zich nerveus, zoals, ben ik hiervoor bereid? Beantwoording van eenvoudige vragen kan hen helpen ademen en realiseren – je bent perfect voorbereid voor vandaag, alleen door jezelf te zijn.

  1. Probeer en kijk wat ze enthousiast maakt.

Voordat je iets moeilijk vraagt, moet je echt wat van enthousiasme zien voor het gesprek in de ogen van de persoon. Denk opnieuw aan je sociale vaardigheden. Wat is het laatste wat je op tv zag? Waar ben je opgegroeid? Hoe was het met het starten van die baan? Belangrijk hiervoor is: Eigenlijk geïnteresseerd in wat ze zeggen. U kunt zeker niet alleen vragen: “Wat is het laatste wat u op tv hebt bekeken?” En dan het antwoord opschrijven, zoals oké, goed, die eenmalige afkruist.

  1. Omhels niet-formele taal.

Je moet ervan houden wanneer mensen in gebruikersinterviews zweren. Ik denk dat dat een teken is dat ik mijn werk correct ben. Vraag oprecht naar de mening van diegene die jij aan het interviewen bent.

  1. Het gesprek vloeiend houden.

Probeer en maak een vloeiend gesprek met korte breaks tussen vragen, door te betrekken en actief te luisteren. Als je actief luistert, en je hebt een goed idee van de algemene onderwerpen die je in je interview wilt behandelen, dan moet 80% van de tijd je vragen en onderwerpen op een goede manier kunnen stromen op een manier die zinvol is en ook dekt het merendeel van wat je wilde praten.

Succes met jouw interview!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *