Video is een medium die al bestaat zolang we ons kunnen heugen. Het zal dan ook niet direct als wereldschokkend nieuws overkomen als we vertellen dat dit vandaag de dag nog steeds een belangrijk middel is om mee te adverteren. Toch willen we het belang van video in dit artikel nog eens extra belichten. Zeker online beginnen video-advertenties namelijk de boventoon te voeren. Waar komt deze dominantie over statische advertenties vandaan en waarom is het verstandig om snel de kansen van video-advertenties te gaan benutten?

Video killed the radio star

Video is niet voor niets zo’n langdurig succes toebedeeld. Het medium is in staat om grote verhalen in beknopte uitingen samen te vatten. Een beeld zegt meer dan duizend woorden en dit aspect zorgt voor een bepaalde aangename laagdrempeligheid. Men hoeft geen lange lappen tekst te lezen om te begrijpen waar het over gaat; één kort shot of sterke scène en je publiek weet meteen waar het over gaat.

Video zorgt daarbij door de combinatie van beeld en geluid voor een hoge mate van betrokkenheid. Emoties komen sterk over, de setting en sfeer worden meteen duidelijk, je publiek is snel ingepakt. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat wervende video-advertenties een hoge mate van conversie bereiken. Door de betrokkenheid bij een pakkende campagne gaat de doelgroep veel sneller over tot actie dan bij advertenties die alleen tekst of visuele elementen bevatten.

Een zonnige toekomst

De toekomst voor online video-advertenties ziet er rooskleurig uit. We zien een stijging voor dit type advertenties die indrukwekkend en bovendien erg logisch is. Online videocontent is namelijk een booming business, en met de toename in video’s groeit ook het aantal video-advertenties. Youtube claimt dat dagelijks honderden miljoenen (!) aan content wordt bekeken. Daarnaast geven ze aan dat Youtube, alleen al op mobiel meer 18-34 en 18-49 jarigen bereikt dan elk kabelnetwerk in de Verenigde Staten. Met zo’n enorm publiek is het vanzelfsprekend erg interessant om video-advertenties weer te geven, die kijkers zien voordat ze de door hun gewenste content kunnen bekijken.

Het mobiele aspect dat Youtube daarbij benoemt is ook van belang voor de toekomst van de video-advertenties. Meer dan de helft van de views op het medium is afkomstig van mobiel gebruik. Dit is weer af te leiden aan de constant verbeterende omstandigheden voor mobiel gebruik. Videocontent is al meer geoptimaliseerd voor mobiele kijkers, grotere databundels worden al goedkoper en WIFI op allerlei locaties vrij beschikbaar.

Google als grote baanbreker?

Het verbeteren van het klimaat voor video-advertenties is een proces dat al langer gaande is. Snapchat stimuleert bedrijven om het platform te benutten, Facebook maakt het tonen van wervende videocontent makkelijk door autoplay mogelijkheden. Maar de partij die echt een grote doorbraak kan veroorzaken is Google. Hier experimenteren ze al mee, met interessante tests om video-advertenties te tonen in de zoekresultaten. Eenvoudig aan te klikken, tussen of onder de overige advertenties. De dag dat deze implementatie doorgevoerd wordt zal geheid tot een ware explosie aan promotievideo’s leiden.

Video-advertenties zitten duidelijk in de lift. Voor jou als ondernemer is het daarom de uitgelezen kans om op dit gebied stappen te maken. Aanvankelijk zijn videoproducties prijzig, maar zodra je een stevige basis gelegd hebt, zal je merken hoe groot de impact is. Met alle optimalisaties die grote spelers hebben doorgevoerd heeft videocontent ruim baan om sterk te groeien. Daarom zijn we nu op een mooi moment aanbeland om slimme keuzes te maken op dit gebied. Overweeg eens hoe video-advertenties jouw promotie kunnen versterken en aanvullen, en zorg ervoor dat je op tijd inhaakt bij dit medium. Want video is een blijvertje, en wordt succesvoller dan ooit.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.