whatsapp 1789194 1920

Onlangs werd aangekondigd dat WhatsApp Business voor de zakelijke markt is ontwikkeld en binnenkort beschikbaar is. Op dit moment wordt Whatsapp met name gebruikt voor persoonlijk gebruik en is niet erg geschikt voor zakelijk contact. Een goede ontwikkeling dus! De app biedt namelijk veel mogelijkheden. In deze blog vertel ik vijf manieren waarvoor je de app op zakelijk gebied kunt gebruiken.

  1. Team communicatie

Wanneer je op dit moment communiceert met je collega’s via Whatsapp, willen wekr en privé nogal eens door elkaar lopen. Na werktijd zie je nog berichten binnenkomen over zaken die je de volgende dag moet regelen en dat is niet altijd prettig. Door Whatsapp Business te gebruiken is dit verleden tijd en kun je een apart profiel aanmaken voor zakelijke contacten. Hierdoor hou je werk en privé gescheiden.

  1. Zakelijke besprekingen

Door middel van de audiofunctie kan er beter gecommuniceerd worden. Niet alles hoeft te worden getypt en bepaalde zaken bespreek je nou eenmaal makkelijker door te praten. Wanneer jij en je collega’s bijvoorbeeld locatie onafhankelijk werken is deze functie erg handig en efficiënt.

  1. Customer service

Voor veel bedrijven is een snelle en goede customer service erg belangrijk. Hiermee valt of staat vaak het bedrijf. Wanneer je een klein bedrijf bent is het soms lastig om deze snelle service te leveren. Echter met Whatsapp Business kun je snel de vragen van klanten beantwoorden. Door middel van tekst, foto’s, video’s of audioboodschappen kunnen veel problemen direct worden opgelost

  1. Marketing

Whatsapp wordt ook wel de nieuwe sms genoemd. Om vaste klanten te bereiken kun je ze een direct bericht sturen, denk hierbij aan promotiecodes of nieuwe producten. Hierin kun je creatief zijn door middel van video of een audioboodschap. Tip: stuur nieuwe klanten geen berichten via Whatsapp. Mensen houden niet van berichten van onbekende nummers.

  1. Bestellingen doen

Voor kleinere bedrijven kan Whatsapp Business een perfecte manier zijn om bestellingen binnen te krijgen. Elk bedrijf dat producten levert kan er gebruik van maken. Door je Whatsapp nummer te promoten en de klanten hierover te informeren, kun je op een simpele en kosteloze manier bestellingen krijgen.

Hoe zou jij Whatsapp Business gebruiken voor jouw werk? Zou je een van de bovenstaande mogelijkheden gebruiken? Laat het ons weten!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment